Om TRÄ

Följ oss:

TRÄ Galleri & Butik ligger i Karlstads inre hamn. Butiken har ett tydligt tema som kopplar starkt till ett lokalt tema. Allt i butiken är på ett eller annat sätt gjort av trä. Här hittar man allt från lokalt svenskt hantverk till återvunna produkter, design, smycken och leksaker. Här finns också mer udda saker som kläder och drycker, eller varför inte helt nya produkter tillverkade av nya hightech material från skogen.

Eftersom allt i butiken tillverkats av trä blir kopplingen till miljö och omsorg om klimatet naturlig. Allt för många av dagens produkter är baserade på fossil olja och har giftiga tillsatser. Det slipper du här.

 

Om du tittar djupare in i verksamheten så ser du att man inte nöjer sig med att sälja coola produkter av ett fantastiskt material utan att man faktiskt engagerar sig i utveckling av produkter och material. Ja till och med tjänster från skogen.

Här finns bärnstenssmycken, kläder, design, hantverk och träprodukter som inte bara är bra för naturen utan att forskare i både Kanada och Japan visat hur vi faktiskt mår bättre med natur och naturliga material kring oss. Ett av projekten som bedrivs av TRÄ handlar också just om rehabilitering kopplat till skog och natur.

TRÄ är helt enkelt en butik som både passar in i Värmland och som har framtiden för sig.

 

Området kring inre hamn ligger fem minuters promenad från centrum är väl värt ett besök. En vacker promenad efter vattnet, restauranger och gamla magasinsbyggnader tillsammans med stadens nyaste och attraktiva bostadsområden kombinerat med arbetsplatser och en fabrik. Det senare är inte vilken fabrik som helst utan Löfbergs lilas klassiska kaffefabrik med det lilla kaféet Rosteriet i bottenplanet. En fantastisk plats för den som är intresserad av kaffe och te eller helt enkelt vill sitta ner och vila en stund. Slutligen, och på tal om drycker. Granne med TRÄ, butik och galleri ligger det helt nyöppnade mikrobryggeriet Good Guys Brewery. Väl värt ett besök eller att beställa in på någon av de lokala restaurangerna.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved